Élet-Stílus

Shaquille O’Neal költözik és válik

Egyre valószínűbb, hogy ismét nyugatra költözik Shaquille O’Neal, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban szereplő Miami Heat négyszeres NBA-győztes, olimpiai bajnok centere.

A csípősérülésével kínlódó, Floridába a Los Angeles Lakers csapatától érkező nagyember az idényben mindössze 15 találkozón szerepelt az NBA leggyatrább, 9/37-es győzelem-vereség mutatójával rendelkező, értelemszerűen sereghajtó Heatben, s a Miami Herald beszámolója szerint már korábban is közölte csapattársaival, hogy szeretné elhagyni a „süllyedő hajót”. A Heat igencsak leszánkázott – 2006-ban még bajnoki címet ünnepelt.

O’Neal számára a mentőöv Arizonából érkezhet, a palánk alatti játékát erősíteni óhajtó Phoenix Suns ugyanis a négyszeres All Star-válogatott Shawn Mariont és Marcus Bankset sem sajnálná érte.

Sérültek: O'Neal, Alonso Mourning és Udonis Haslem (AP)

Sérültek: O’Neal, Alonso Mourning és Udonis Haslem (AP)

A center szerdán utazik Arizonába, s amennyiben az MRI-vizsgálat eredményeként a bal csípőjét terhelhetőnek találják, akár alá is kanyarinthatja új szerződését. Az ügylet érdekessége lehet, hogy a floridai csapat az ötletgazda; az elsősorban támadásban jeleskedő Amare Stoudemire mellé egy védekezésben és passzolásban is jeleskedő magas embert kereső Phoenix pedig kapva kapott az ajánlaton.

A csere megváltoztathatja a korábban az alacsonyabb játékosok támadójátékra építő taktikával a ligába új színt csempésző Suns játékrendszerét. A látványos, azonban bajnoki címet nem fialó felfogást a hírek szerint a vezetőség elvetné, míg a két magas játékossal nem tartják kizártnak a végső győzelmet.

A Suns (34/14) ugyan vezeti a nyugati tabellát, ám a klubvezetés már korábban is fontolgatta egy center szerződtetését, az Emeka Okaforral (Charlotte Bobcats) és Samuel Dalembert-rel (Philadelphia 76ers) folytatott tárgyalások megszakadtak.

A 35 esztendős olimpiai bajnokot, akit 15 szezon után idén először nem szavaztak be az All Star-gálára, 2010-ig szóló megállapodás köti a floridaiakhoz, évi 20 millió dolláros fizetéssel. A klasszis költözésében szerepet játszhat, hogy válófélben van feleségétől, Shaunie-tól, aki hat gyermeket szült neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik