Élet-Stílus

Nem túl erős selejtezőben a kézis lányok

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) véglegesítette a női olimpiai selejtezőtornák csoportbeosztását és programját, ennek alapján a magyar válogatott a francia, a japán és a kongói csapattal csap majd össze Nimes-ben.

Korábban még úgy volt, hogy a házigazda franciák és a magyarok mellé ebbe a kvartettbe az ázsiai kontinentális selejtező harmadik, illetve az afrikai viadal második helyezettje kerül, de Ázsiában – a nemzetközi, illetve a kontinentális szövetség vitája nyomán – torna helyett csupán egyetlen mérkőzésre került sor, vagyis nem volt harmadik helyezett. Így az azon a találkozón vesztes japánok utaznak majd Nimes-be, és a három csapathoz az afrikai második Elefántcsontpart helyett a harmadik helyezett Kongó válogatottja csatlakozik.

A kvartettből az első kettő utazhat a pekingi olimpiára, és a magyar csapattal szemben egyértelműen elvárás a továbbjutás.

Tovább kell jutni (MTI/EPA)

Tovább kell jutni (MTI/EPA)

A válogatott csak a nyolcadik helyen végzett a decemberi világbajnokságon, mely után a hazai szövetség elnöksége megerősítette posztján Németh András szövetségi kapitányt, ám a szakember később lemondott. A franciaországi olimpiai selejtezőre ekképp Hajdu János készíti fel Görbicz Anitáékat.

Az ötkarikás női kézilabdatorna résztvevője már a rendező Kína, a világbajnok Oroszország, illetve a kontinenselső Norvégia, valamint Angola, a Koreai Köztársaság és Brazília.


A III. csoport programja (Nimes):

Március 28., péntek:
Magyarország-Kongó
Franciaország-Japán

Március 29., szombat:
Japán-Kongó
Franciaország-Magyarország

Március 30., vasárnap:
Japán-Magyarország
Kongó-Franciaország

I. csoport (Lipcse):
Németország
Spanyolország
Svédország
Kuba

II. csoport (Bukarest):
Románia
Horvátország
Elefántcsontpart
Lengyelország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik