Élet-Stílus

Gyengén indult a fővárosi strandszezon

A vártnál kevesebben keresték fel a szezon első napján a fővárosi strandokat. A Palatinuson és a Dagályon már debütált az új beléptetési rend.

Egy évvel ezelőtt április utolsó napjaiban indult a strandszezon, most pedig május 1-jével és egy négynapos pihenőidőszakkal. Így sokan vidékre vagy külföldre utaztak, de az időjárás is inkább a kirándulóknak kedvezett – közölte Kiss Ferenc, Budapest Gyógyfürdői Zrt. főmérnöke.

A főmérnök tájékoztatása szerint legkevesebben, alig 200-an a Palatinuson voltak. Szerinte ennek oka lehet az is, hogy egy sportverseny miatt délután 3 óráig nem jártak a buszok a Margitszigeten. A Dagályban és Gellértben egyaránt 1 000 körüli vendég szórakozott. A Gellértet döntően külföldiek keresték fel.

A Palatinuson és a Dagályon már debütált az új beléptetési rend. E szerint a pénztáraknál a jegy mellé a hét minden napján más színű karszalagot kapnak a fürdőzők, hogy könnyebben kiszűrhessék a kerítésen át érkezőket. A reklámfeliratos karszalagokból szezonnyitásra 800 ezer körüli készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik