Élet-Stílus

Kapaszkodik a remeklő Bayern

A címvédő Bayern München hazai pályán könnyedén nyert három góllal a Hertha BSC ellen a Bundesliga 3. fordulójában. Dárdai Pál nem lépett pályára a berlini együttesben.

A két korábbi döntetlen miatt némileg felpaprikázott müncheniek már az elején nekiestek ellenfelüknek, s fáradozásukat korán siker koronázta. A 12. percben Schweinsteiger passza után Toni igazolta, hogy Münchenben jobban érzi a kaput, mint a válogatottban.

Luca Toni ünnepel gólja után (dpa)

Luca Toni ünnepel gólja után (dpa)

Szünet után Lahm kényszerítőzött Zé Robertóval, majd miután Friedrichet lerázta magáról, 14 méterről megduplázta a különbséget.

Két perccel később Schweinsteiger, a mezőny legjobbja értékesítette az ellene szabálytalankodó Von Berger miatt megítélt büntetőt, míg a 70. percben immár Klose állt a tizenegyespont mögé – a Zé Roberto ellen elkövetett fault miatt. A támadó is kiváló végrehajtónak bizonyult.

A második büntetőt belövő Klosét ölelgetik a társak (dpa)

A második büntetőt belövő Klosét ölelgetik a társak (dpa)

A hajrában a Hertha megszerezte a szépítő találatot: egy kósza müncheni passzra lecsapó Lustenberger ugratta ki Pantelicset, aki a jobb alsó sarokba helyezett. Az eddigiekhez képest szisztémát váltó, és kombinatív játékkal előrukkoló címvédő azonban megérdemelten nyert, s az éllovasok nyomába eredt.

Akárcsak a 2007-es bajnok Stuttgart. A másik vasárnapi találkozón ugyanis a VfB hazai pályán könnyedén nyert a Hannover ellen. Dieter Hecking, a vendégek vezetőedzője Huszti Szabolcsot a kispadra sem ültette le.

Bundesliga, 3. forduló:

bayern münchen-hertha 4-1 (1-0)

Allianz-Arena, 69 000 néző. Vezette: Kempter
Gól: Toni (12.), Lahm (54.), Schweinsteiger (56., 11-esből), Klose (70., 11-esből) ill. Pantelics (84.)
Bayern:
Rensing – Lúcio, Demichelis, Van Buyten – Lell (Sosa, 71.), Ottl, Lahm
– Schweinsteiger (Borowski, 71.), Zé Roberto – Toni, Klose (Podolski,
71.).
Hertha: Drobny – A. Friedrich, Von Bergen, Kaka – Kacar,
Cicero – Piszczek (Chahed, 57.), M. Stein – Ebert (Lustenberger, 37.),
Raffael, Pantelics.

Stuttgart-Hannover 2-0 (2-0)
Gól: Gomez (18.), Pardo (40., 11-esből)

Az állás:
1. Schalke 7 pont (5-1), 2. Hamburg 7 (8-5), 3. Dortmund 7 (5-3), 4. Leverkusen 6 (9-5), 5. Stuttgart 6 (5-3), 6. Hoffenheim 6 (6-5), 7. Bayern 5 (7-4), … 10. Hertha 4 (4-5), … 18. Hannover 1 (0-5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik