Élet-Stílus

Természetes módon halt meg Kolonics

Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus halála természetes módon, szívtágulattal járó szívizombetegség, a bal szívfél heveny elégtelensége miatt következett be - tudta meg a Népszabadság hivatalos forrásból.

A napilap értesülése szerint az ügy részleteiről Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány tájékoztatta Baráth Etelét, a hazai kajak-kenu szövetség elnökét, s az orvosszakértői jelentés kapcsán a BRFK – hamarosan – közleményt bocsát ki.

A Népszabadság úgy tudja, hogy az orvosszakértői jelentés elkészültét öt vizsgálat előzte meg; közte volt az, amelyiket a bécsi doppinglaboratóriumban végeztek. Ez az eljárás – mivel élsportolóról van szó – minden ilyen esetben kötelező.

Az eredmény negatív lett, ennek nyomán kizárhatók azok a híresztelések is, amelyek szerint a legendás kenus halálához valamilyen tiltott szer vezetett volna – olvasható a cikkben.

Az újság információi szerint a kétszeres olimpiai bajnok kenus testén talált tapaszok nem játszottak szerepet a tragédia bekövetkeztében.

A Népszabadság úgy tudja: az analízis azért tartott öt hónapig, mert a rendőr-főkapitányság illetékesei, illetőleg a bevont orvosszakértők a lehető legpontosabban és legrészletesebben igyekeztek vizsgálódni az ügyben. Kolonics György július 15-én, edzés közben hunyt el. Először szédülésre panaszkodott, majd elveszítette az eszméletét, és többet nem is tért magához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik