Élet-Stílus

Az Orient expresszel konkurálna a magyar luxusvonat

Új magyar luxusvonat indul Danubius expressz néven az eredeti terveknél is jobban felszerelve. A vonat Brüsszelből indulna a bázisnak számító Budapesten át Isztambulba – írta a Világgazdaság.

A közeljövőben mutatják be a MÁV Nosztalgia Kft. számára készülő új luxuskocsik próbafülkéjét. A társaság célja, hogy a legendás Orient expressz alternatíváját nyújtsa a hagyományos vonatozás szerelmeseinek.

Április végére már az első megrendelés is megérkezett a MÁV Nosztalgia Kft. által üzemeltetett nosztalgiavonat új luxuskocsijaira. Az eredeti terveknél is gazdagabb felszereltségű, klimatizált, egyenként tíz apartmannak helyet adó luxuskocsik a szombathelyi Vasjármű Kft.-ben készülnek.

A megváltozott stratégia jegyében a vonat a jövőben nem Berlinből, hanem – a legnagyobb piacnak számító Nagy-Britanniából az Eurostarral közvetlenül elérhető – Brüsszelből indul, a bázisnak számító Budapesten át Isztambulba – értesült a Világgazdaság. A csoportok mellett az egyéni utasokat is markánsabban megcélozza a társaság, amely a jövőben egy-egy szakaszra is árusít jegyeket.

A kínálat bővítése érdekében új útvonalak – Gdansk, Krakkó és Velence – is bekerülnek a kontinens jelenleg egyetlen luxusszolgáltatást nyújtó nosztalgiavonata, az Orient expressz alternatíváját ígérő társaság kínálatába – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik