Élet-Stílus

Mourinho bejelentkezett a Barcához

A portugál szakember szívesen leült volna a katalán egyesület kispadjára, de a vezetők inkább a fiatal Pep Guardiolát bízták meg a feladattal. Jose Mourinho sem maradt sokáig munka nélkül, hiszen később megállapodott az olasz Interrel.

Jose Mourinho szívesen visszatért volna a Nou Campba, ahol egykoron Sir Bobby Robson munkáját segített tolmácsként. A portugál szakember fel is vette a kapcsolatot a katalánokkal, de a vezetők inkább a tartalékcsapat mellett dolgozó egykori Barca-játékossal, Josep Guardiolával kötöttek két évre szóló szerződést.

„Szeretett volna a Barcelonánál dolgozni, de mi mindig is azon az állásponton voltunk, hogy Guardiola lesz Rijkaard utódja” – nyilatkozta a Catalunya Radiónak Marc Ingla, az egyesület alelnöke, majd hozzátette: „Természetesen meghallgattuk Mourinho elképzeléseit is, de választásunk másra esett.”

Az Internél ő volt az első számú jelölt (MTI/EPA)

Az Internél ő volt az első számú jelölt (MTI/EPA)

Mourinho éveken keresztül dolgozott Robson mellett. Segédedzőként és tolmácsként a Sportinghoz, a Portóhoz később pedig a Barcelonához is elkísérte az angol szakembert. Robson távozása után Louis van Gaal is igényt tartott a szolgálataira, majd a Barcelona B csapatát irányította.

A szakember szívesen emlékezik vissza barcelonai évekre, és örömmel vállalta volna a vezetőedzői posztot, de erre nem sok esélye volt, mert a spanyol klub elnökségének több tagja is hevesen tiltakozott a leszerződtetése ellen. Johan Cruyff nyilvánosan is Mourinho ellen foglalt állást, így nem csoda, hogy nem vezettek sikerre a megbeszélések.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik