Élet-Stílus

Két Barca-sztárt vinne a Chelsea

Az Európa-bajnokság alatt jelentették be a londoni klub képviselői, hogy a portugál válogatott szövetségi kapitánya, a brazil Luiz Felipe Scolari irányítja jövőre a csapat edzéseit. Mint minden nyáron idén is mélyen a zsebébe fog nyúlni az orosz tulajdonos, az új tréner két Barcelona-játékost igazolna le elsőként.

Scolari jelenleg minden idegszálával az Európa-bajnokságra koncentrál, ahol a portugál csapat idáig meggyőző teljesítménnyel nyerte az első két csoportmeccsét. A tréner azonban jelezte a Chelsea vezetőinek, hogy mely játékosokat látna szívesen a következő szezonban a csapatnál.

A lista elején spanyol lapjelentések szerint az FC Barcelona két sztárja, a portugál Deco és a kameruni Samuel Eto’o áll. A Marca információi szerint a londoniak már egy konkrét ajánlattal is megkeresték a katalánokat. Roman Abramovics 55 millió eurót lenne hajlandó áldozni a két világklasszisért.

A portugál válogatott után a Chelsea-nél együtt (MTI/EPA)

A portugál válogatott után a Chelsea-nél együtt (MTI/EPA)

A Chelsea állítólag az oroszok ellen mesterhármast szerző David Villáért is bejelentkezett a Valenciánál. A spanyol klub azonnal jelezte, hogy semmi pénzért nem hajlandóak megválni a csatártól. „Azt kértem a vezetőktől, hogy ne adjuk el a legjobbjainkat, és úgy tűnik megfogadták a tanácsomat. Villa és Silva is maradni fog a klubnál” – nyilatkozta Unai Emery, az egyesület nemrég kinevezett trénere.

Ronaldinho neve is felmerült mint lehetséges érkező a nyáron, de a Chelsea mellett állítólag a Manchester City is nagyon szívesen leigazolná az utóbbi két évben magához képest gyengén teljesítő brazil játékost. A manchesteri gárda heti 120 ezer euróval csábítja Ronaldinhót, de ha valamelyik együttes, akkor a Chelsea könnyedén rálicitálhat még erre is.

sikeres porto-fellebbezés

Az FC Porto indulhat a Bajnokok Ligája 2008/09-es idényében, miután sikeresen fellebbezett az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése ellen. A testület azok után zárta ki a csapatot, hogy a portugál szövetség fegyelmi bizottsága május elején hat pontot levont a klubtól, mert a 2003/04-es bajnoki szezonban játékvezetőket vesztegetett meg, illetve erre tett kísérletet. Az UEFA szabályzata szerint olyan egyesület, amely manipulációval került összefüggésbe, nem indulhat a legrangosabb kontinentális sorozatban. Az UEFA illetékes bizottsága most visszautalta az ügyet a fegyelmi testülethez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik