Élet-Stílus

Bemutató előtt a kis terep BMW

Egy nappal a hivatalos bemutató előtt megjelentek a neten a BMW X1 koncepcióautó képei. A járműé, amely a hamarosan sorozatgyártásban is megjelenő új BMW szabadidő-autó hírnöke.

Ezzel a BMW ismét egy új kategóriát teremtene, az X1 ugyanis a Sports Activity Wagon, azaz ahogy a képeken is látjuk egy emelt hasmagasságú 4×4-es kombi. Bár nevében az egyes sorozathoz köthető, méretében azért a hármashoz lesz közelebb, ugyanarra a padlólemezre épülnek, csak 108 milliméterrel rövidebb az X3-asnál. A 4,4 méteres kocsi tengelytávolsága 2760 mm, ami csak 35 milliméterrel rövidebb, mint a nagyobb szabadidő-autóé. Azaz lényegében belül ugyanazt a kényelmet nyújtja majd.

Képek az X1-ről (vezes.hu)

Képek az X1-ről (vezes.hu)

Jól értesült brit lapok szerint, a bemutatáskor két motorral lesz kapható az X1, mindkettő 2,0 literes, a dízel 177 lóerős, míg a benzines 170. A négyhengeres motorok után később persze nem hiányoznak majd a BMW-s soros hatosok sem és két év múlva hibrid változat is készül. A hatfokozatú manuális váltó mellett rendelhető lesz 8 sebességes automata is, amely összkerékhajtáshoz továbbítja a motorok erejét. Alaphelyzetben a hátsó tengelyre jut a nyomaték, de ha szükséges, az első is bekapcsolódik.

Az alacsonyabb fogyasztás érdekében az X1-ben is szerepelnek a BMW Efficient Dynamics megoldásai, a Start-stop rendszer és a fékenergia regeneráló megoldás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik