Élet-Stílus

Arsenal-sztár a Pompey kispadján

Nem sokat vacakoltak a Portsmouth vezetői. Két nappal azután, hogy a csapatot elhagyta London irányába Harry Redknapp, kinevezték az új vezetőedzőt. A szerda esti Liverpool elleni bajnoki meccsen már az angol válogatott egykori csapatkapitánya, Tony Adams ül a kispadon.

A Tottenham Hotspur csapata csapnivalóan kezdte a bajnokságot, nyolc forduló után a tabella legalján állt – két ponttal – a londoni gárda. A vezetőség a sikertelenség egyik okát a tavaly érkezett Juande Ramosban látta, és most vasárnap elküldték a spanyol szakembert. A helyére azt a Harry Redknappet igazolták, aki idáig a Portsmouth kispadján ült.

A váratlanul távozó szakember helyett a hétvégi, Fulham elleni bajnokin már a másodedző, Tony Adams irányított az oldalvonal mellől, és kedden a klub vezetői bejelentették, hogy hosszú távon számolnak az Arsenal és az angol válogatott egykori csapatkapitányával. A felek egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy Adams új megbízatása meddig szól.

Aktív játékosként Adams négy bajnokságot nyert az Arsenallal, és az angol válogatottnak is meghatározó embere volt. Vezetőedzői tapasztalata egyelőre nincsen túl sok, korábban csak az alsóbb osztályokban vitézkedő Wycombe Wanderers együttesét irányította – nem sok sikerrel.

Nem lesz könnyű dolga a Portsmouthszal a fiatal trénernek, hiszen sokan attól tartanak, hogy több kulcsember is követheti a távozó Redknappet. Peter Crouch leigazolásakor kijelentette, hogy csak is Redknapp kedvéért választotta a Portsmoutht. A hírek szerint Jermaine Defoe is elhagyná a klubot, állítólag Redknapp januárban vinné magával a Tottenhamhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik