Élet-Stílus

Ballack marad a német csapatkapitány

Michael Ballack marad a Nationalelf csapatkapitánya. Ezt Joachim Löw szövetségi kapitány jelentette be azok után, hogy személyesen is egyeztetett a játékossal.

Joachim Löw és Michael Ballack pénteken találkozott a német szövetség (DFB) frankfurti székházban, és tisztázták nézeteltéréseiket.

Löw azért haragudott meg a 32 éves játékosra, mert az a sajtóban – Torsten Frings és Kevin Kuranyi mellőzését követően – kritizálta őt, mondván, szerinte a szakember nem adja meg a kellő tiszteletet és lojalitást az idősebb, tapasztaltabb futballistáknak.

“Sajnálom, ha megbántottam. Megértem, hogy nem tetszett neki, hogy véleményemet a sajtóban mondtam el. Hibáztam” – fogalmazott a futballista.

Derűlátó kapitányok: Löw és ballack rendezték viszonyukat (dpa)

Derűlátó kapitányok: Löw és Ballack rendezték viszonyukat (dpa)

A kemény lépéseiről is elhíresült szövetségi kapitány korábban Ballack szereplését is megkérdőjelezte, majd találkozóra hívta a Chelsea játékosát. A középpályás a müncheni Abendzeitung szerint jelezte, a válogatottban maradásért kész lemondani a csapatkapitányi szalagról – Löw ezt nem várta el tőle.

„Örömmel tölt el, hogy a korábbi sikereinkben elévülhetetlen érdemeket szerző remek játékos továbbra is a rendelkezésünkre áll. Szükség lesz a tapasztalatára, hisz vannak gyenge pontjaink, a 2010-es világbajnokságra viszont le kell küzdenünk ezeket” – nyilatkozta Löw. „Ballack marad a csapatkapitányom. A beszélgetésünk lényeges eleme volt az egymás iránti tisztelet és nyitottság, nem is születhetett más eredmény. De továbbra is vallom: a csapatkapitánynak példát kell mutatni abban is, hogy betartja a szabályokat. Bármikor kifejezheti nemtetszését, ám azt mindenek előtt velem kell közölnie. A sportszakmai és személyi kérdésekért én felelek, és elvárom, hogy a viták a közösségünkben maradjanak. Mindezt Michaelnek is nyomatékosítottam.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik