Élet-Stílus

Kínkeserves szegedi siker a BL-ben

A Pick Szeged négy másodperccel a vége előtt dobott góllal 20-19-re nyert a vendég szlovén Celje ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. A KEK negyeddöntőjében a Veszprém 31-29-re nyert a Kolding otthonában.

Az már a múlt héten eldőlt, hogy a Szeged nem végezhet az élen a csoportjában, vagyis nem juthat elődöntőbe, és igaz volt ez a Celjére is. A két gárda első meccsén 35-30-ra nyertek a szlovénok, így most – esetleges későbbi pontazonosság miatt – legalább öt góllal kellett volna nyernie a Tisza-partiaknak.

Remek védekezéssel nyitott a Pick, csak négy és fél perc után kapott először gólt. Támadásban azonban nem volt minden zökkenőmentes, ezt egy kimaradt büntető is jelezte. 2-1-ről a hazaiak léptek el előbb, és meg sem álltak 6-3-ig. Ekkor azonban elfogyott a tudomány, és a Celje a 26. percben egyenlített. A szünetre azért megint meglett a minimális előny.

A második félidőt jobban kezdte az ismét szilárd védelemmel bíró hazai alakulat. A Celje nem tört meg, szintén keményebb védekezésre váltott, ennek nyomán pedig már egyre nehezebb volt gólt szerezni. Ezen a szinten szokatlanul kevés találat esett, mindkét csapat sok hibával játszott, a kapusok viszont remekeltek. Az utolsó tíz perc 15-13-ról indult, vendégek szívósan tartották magukat, és a záró percben egyenlítettek.

Nagy csatában nyertek Puljezevics Nenadék (MTI)

Nagy csatában nyertek Puljezevics Nenadék (MTI)

Az utolsó támadást a Szeged vezethette, még Puljezevics helyett is mezőnyjátékos jött be a pályára. Négy másodperccel a vége előtt megszületett a két pontot érő találat. A Pick 20-19-re nyerte meg a találkozót.

A magyar bajnok a záró fordulóban, jövő szombaton Barcelonában átszik. A Szeged most ugyan két pont előnnyel vezet a Celje előtt, ám ha a két gárda egyenlő pontszámmal zár, akkor az egymás elleni összevetésben a szlovénok – akik egy hét múlva a dán Gudmét fogadják – jobbak. A kvartett másik mérkőzésén a Barcelona öt góllal verte a Gudmét, ezzel eldőlt, hogy Nagy László együttese jutott az elődöntőbe.

Férfi BL, középdöntő, 4. csoport, 5. forduló:
Pick Szeged-Celje (szlovén) 20-19 (8-7)
Barcelona (spanyol)-GOG Gudme (dán) 29-24

Az állás:
1. Barcelona 8 pont
2. Gudme 6
3. Szeged 4
4. Celje 2

—-Idegenben nyert a Veszprém—-

Óriási lépést tett a négy közé jutásért a férfi kézilabda KEK-ben az MKB Veszprém, miután a negyeddöntő első mérkőzésén 31-29-re nyert a dán Kolding otthonában. A magyar együttes kemény csatára számított, és ebben a szellemben játszotta végig az első félidőt. A vendégek remekeltek, a korán megszerzett előnyüket végig magabiztosan őrizték.

Főleg a támadások voltak ötletesek, és sikerült a szünetre megnyugtató előnyt szerezni idegenben. A második félidő elején még agresszívebben játszott a Kolding és felzárkózott. Ezt a nehéz időszakot szerencsésen átvészelte a magyar csapat, amely a folytatásban megint ráerőltette akaratát a riválisra, és nem engedte ki kezéből a győzelmet. A hajrát ugyan a Kolding jobban bírta, ugyanakkor nem volt esélye a fordításra.

A visszavágót jövő vasárnap rendezik Veszprémben.

Férfi KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Kolding (dán)-MKB Veszprém 29-31 (14-18)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik