Élet-Stílus

A DVSC és a Honvéd is jól rajtolt

Idegenben nyert a bajnok Debrecen, illetve a kupagyőztes Budapest Honvéd az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első fordulójában.

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Debrecen Diósgyőrből vitte el a három pontot, méghozzá a Tatabányáról igazolt Kouemahának köszönhetően. A kameruni támadó 16 perc alatt kétszer is beköszönt: előbb egy remek egyéni akció után lőtt 16 méterről a jobb alsó sarokba, majd kisvártatva 20 méterről csavart a bal felső sarokba.

Nem sokkal később a hazaiak Katona fejesgóljával szépítettek. A szünet után némileg visszavett a tempóból a bajnoki címvédő, de szerencséjére Katona kihagyta a helyzetét a hajrában, a másik oldalon, közvetlenül a lefújás előtt pedig Dzsudzsák tette naggyá a diósgyőri kapust, Kötelest.

A másik vasárnapi meccsen is idegenbeli győzelem született: a Budapest Honvéd három góllal győzte le a REAC együttesét. Bárányos szerzett vezetést a kispestieknek a 39. percben, majd a szünet után Abraham és Pomper is betalált – előbbi egy szép akció végén mattolta a hazaiak védelmét, utóbbi pedig szabadrúgásból volt eredményes.

Hétfőre már csak egy mérkőzés maradt: az MTK az FC Fehérvár csapatát látja majd vendégül. A Nyíregyháza-Győr mérkőzést elhalasztották.

NB I, 1. forduló:
Diósgyőr-Debrecen 1-2 (1-2)
Gól:
Katona (20.), ill. Kouemaha (8., 16.)

REAC-Budapest Honvéd 0-3 (0-1)
Gól:
Bárányos (39.), Abraham (53.), Pomper (59.)

Korábbi eredmények:
Kaposvár-FC Sopron 1-1
BFC Siófok-Újpest FC 2-4
Vasas-Tatabánya 3-1
Zalaegerszeg-Paks 3-1

Hétfői program:
MTK Budapest-Fehérvár, 18:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik