Élet-Stílus

Két magyar érem a cselgáncs-Eb-n

A 66 kilogrammos Ungvári Miklós ezüstérmet nyert a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon. Csernoviczki Éva harmadik lett.

A vb-bronzérme révén ötkarikás kvótával rendelkező Ungvári a fináléban az előző két Eb-t megnyerő grúz Zaza Kedelasvilivel mérte össze erejét, és az sem szólt mellette, hogy edzője, Nagysolymosi Sándor vírusos betegség miatt otthon maradt.

A 2002-ben, Mariborban kontinenselső magyar versenyző tavaly, a riói világbajnokságon már megverte kaukázusi riválisát, és ezúttal is kezdeményezőbben lépett fel. Az első két perc afféle erőfelméréssel telt, majd pontosan a mérkőzés felénél a grúz hatalmas csípődobással – és az érte kapott ipponnal – vetett véget a találkozónak, egyúttal megnyerte az Eb-t.

Ungvári Miklós kikapott a döntőben (MTI)

Ungvári Miklós kikapott a döntőben (MTI)

„Egész nap remek formában voltam, csak egyetlen pillanatra hagyott ki a figyelmem, akkor meg eldobtak, mint Attila a kardját. Sajnálom, hogy így sikerült” – mondta Ungvári, aki a 2005-ös rotterdami után második Eb-ezüstérmét szerezte meg.

A magyarok így két éremmel, egy ezüsttel és – a 48 kilós Csernoviczki Éva révén – egy bronzzal zárták az Eb első napját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik