Foci

Hat gól és iksz Kecskeméten

A Kecskemét hazai pályán hiába vezetett két góllal is, 3-3-as döntetlent játszott a Győrrel a Monicomp Liga 27. fordulójában.

A Magyar Kupa-döntős Kecskemét kezdte jobban a Monicomp Liga 27. fordulójának nyitómérkőzését, Ebala már a második percben célba vette Sztevanovics kapuját, a légiós csak centikkel tévesztett célt. Nem sokkal később megszerezte a vezetést a KTE, a Videotontól kölcsönben lévő Goran Vujovics tekert a hosszú felsőbe a tizenhatos széléről – a montenegrói jócskán becsapta a győri kapust, aki minden bizonnyal beadásra számított.

A 15. percben egyenlíthetett volna az ETO, Djordjevics azonban kapu fölé bólintott egy szabadrúgás után. Fokozatosan vette fel a mérkőzés iramát az ETO, majd a 35. minutumban egyenlíteni sikerült a szerencsének is köszönhetően, Dinjar lövése pattant fel Gyagyán, így Ribánszkit becsapva hullott a hálóba, 1-1 volt negyvenöt percnyi játék után.

A második félidőt is a hazaiak kezdték jobban, Tököli kapott labdát a tizenhatos előterében, egy csellel átverte Totadzét majd ütemtelenül ellőtte a labdát Sztevanovics mellett – hosszú idő után akadt újabb helyzete Tomiszlav Szivics csapatának, egyből gól lett belőle.

Az 51. percben egalizálhatott volna a Győr, Dinjar lépett ki a bealvó kecskeméti védők között, egy az egyben vihette Ribánszkira, a kapus azonban bravúrosan védeni tudott, míg a kontraakcióból Dosso okozott meleg pillanatokat a zöld mezeseknek.

A 65. percben többen már gólt láttak, Tököli lőtt jó 17 méterről, a labda alig ment el az alsó sarok mellett. Bő tíz perccel később aztán góllá érett a fokozódó hazai nyomás, Csukics szerzett labdát a győri térfélen, tanítani való csel után Foxi elé tálalt, a légiós pedig védhetetlenül bombázott a kapuba, a laszti a felső lécről vágódott a gólvonal mögé – gyönyörű találat volt. Az ETO az utolsó szalmaszálba kapaszkodva támadott, Völgyi terült el a tizenhatoson belül, Szilasi játékvezető – véleményes – büntetőt ítélt, Pilibaitis pedig nem hibázott, majd a 88. percben a csereként beálló Dudás szemtelen gólja után már 3-3 virított az eredményjelzőn.

Az ETO, egészen pontosan Ceolin előtt adódott az utolsó nagy helyzet, ám mivel ez kimaradt, maradt a döntetlen. A péntek délutáni kilencven perc hatalmas izgalmakat hozott, melyen a Győr egy tízperces hajrával robolt pontot Kecskemétről.

Eredmény – Monicomp Liga, 27. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion, 2500 néző, Vezette: Szilasi Szabolcs
Kecskemét – Győri ETO 3-3 (1-1)
Kecskemét: Ribánszki – Gyagya, Radanovics, Balogh, Farkas (Koszó, 83.) – Ebala, Csukics – Litsingi (Dosso, a szünetben), Foxi, Vujovics – Tököli (Bertus, 89.) Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Győri ETO: Sztevanovics – Takács, Totadze, Djordevics, Völgyi – Kiss M. (Tokody, 78.), Pilibaitis, Dinjar, Junior (Dudás, 79.) – Koltai, Aleksidze (Ceolin, 57.)Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Vujovics (6.), Tököli (47.), Foxi (77.) illetve Dinjar (35.), Pilibaitis (81. – 11-esből), Dudás (88.)
Sárga lap: Ebala (36.), Radanovics (56.) illetve Kiss M. (71.), Völgyi (72.), Dudás (88.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik