Közélet

Benyugtatózta áldozatait a méregkeverő asszony

kabitoszer(210x140)(4).jpg (drog, kábítószer, )
kabitoszer(210x140)(4).jpg (drog, kábítószer, )

Volt, aki összesett az orra előtt, és olyan is, aki – bár nem vesztette el az eszméletét – képtelen volt védekezni.

Hoztam egy kis kávét, hogy megköszönjem a kedvességét – ezzel állított be tavaly július 8-án a 31 esztendős kéregető nő a jóakarójához, aki nem sokkal előbb kétezer forintot és élelmiszereket adott neki. A faluban gyakran szólította le a helybelieket, és valótlan történetekkel traktálva őket, segítséget kért tőlük. Többen pórul jártak, akik megsajnálták – emlékeztetett a heol.hu.

Áldozatának olyan feketét vitt, amelybe még otthon nyugtató hatású, lassú reakciókat kiváltó szert kevert, remélve, hogy kiszemeltje elkábul tőle, és addig ő összeszedheti az értékeit. A forró italból azonban a házigazda nem kért, ezért a figyelmetlenségét használta ki a vádlott. Míg nem figyelt, meglopta, még a búcsúölelés kínálta lehetőséget sem hagyta ki, kikapcsolta jótevője aranyláncát.

A többi áldozatával könnyebb dolga volt, mind ittak a kávéból. Egy hatvani és egy gödöllői boltosnőt, valamint egy ugyancsak hatvani asszonyt fosztott így ki.  Volt, aki egyszerűen összeesett a szertől, és olyan is, aki „csak” védekezni nem tudott. A méregkeverő rendszerint pénzt, ékszereket zsákmányolt.

Az ügyben elkészült a Hatvani Járási Ügyészség vádirata – tájékoztatta az internetes portált dr. Konkoly Thege László főügyészségi ügyész, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője. A vádindítvány négy bűncselekmény elkövetését rója a nő terhére. Indítványozták, hogy a Hatvani Járásbíróság vele szemben halmazati büntetésül végrehajtandó börtönt szabjon ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik