Gazdaság

CBA-közeli cég is szerepel a zöld dossziéban

horvath-andras(1)(960x640).jpg (horváth andrás)
horvath-andras(1)(960x640).jpg (horváth andrás)

Horváth András, a kitálaló NAV-ellenőr szerint a rendőrség által lefoglalt zöld dossziában bizonyítékok vannak egy CBA-közeli cégről is.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a rendőrség házkutatást tartott Horváth Andrásnál, elvitték számítógépének merevlemezét, sok iratot, köztük azt a zöld dossziét is, amiben Horváth szerint a bizonyítékokat őrizte és több sajtótájékoztatón is ezt emelte a levegőbe.

A Portéka ABC Kft. benne van a zöld dossziéban, mondta Horváth András a Népszavának, ez a cég pedig az ifjabb és idősebb Laki László által irányított és tulajdonolt, a Portékán kívül a Delikát Kft.-t is tartalmazó, Győr térségében aktív cégcsoporthoz tartozik, amelyik ezer szálon kötődik a CBA-hoz, ami pedig a Fideszhez – írja a napilap.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa is ebben a témában intézett írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszterhez. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez és Polt Péter legfőbb ügyészhez. Ahogy írja, a nyomozást irányító ügyészség nem a kormánynak, hanem végső fokon a nyilvánosságnak felelős. Vadai választ követelt a következő kérdéseire: mit tettek eddig a Horváth bejelentését vizsgáló hatóságok, kinek az adataival élt vissza a NAV szerint Horváth, mely hatóság rendelte el a nyomozást, a házkutatást és a zöld dosszié lefoglalását. Rákérdezett arra is, vajon szerepel-e a zöld dossziéban Orbán Viktor vagy családja, Simicska Lajos, Nyerges András, illetve a Békemenetet szervező CÖF-fel kapcsolatban álló személy tulajdonában álló cég, netán a CBA vagy annak bármelyik alvállalkozója.

Deutsch Tamás is megszólalt az ügyben

A fideszes EP-képviselő szerint Horváth András egyszerű „közéleti paranoiás”, egy szegény, szerencsétlen futóbolond. „Aki volt már életében akár csak egyetlen napot társasházi közös képviselő, bármilyen ügyfélszolgálaton dolgozó munkatárs, pláne ha volt önkormanyzati vagy parlamenti képviselő, jól ismeri a Horváth András-féle közéleti paranoiásokat” – tette hozzá Deutsch.

Olvasói sztorik