Foci

Paulo Sousa a BL-ben is dobbantana

A Videoton új mestere három év alatt a Bajnokok Ligájában is jegyzett alakulatot építene. Több poszton is csere várható a kezdőcsapatban.

Ma tartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját Paulo Sousa, a labdarúgó NB 1 bajnokcsapatának élén Mezey Györgyöt váltó portugál szakember. A Videoton hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a 40 éves tréner elmondta, tisztában van a nagy elvárásokkal, de reményei szerint a hosszú, sikeres pályafutása gyümölcseiből át tud adni Székesfehérváron is.

Elmondása szerint Garancsi István tulajdonos megbízásából Vladan Filipovics kereste meg, és miután meggyőződött a klub magas ambícióiról, élőben is elkezdte figyelni a csapatot, illetve 17 DVD-t is megtekintett Alvesékről.

Sousa úgy nyilatkozott, minden csapatrészt kiegyensúlyozottabbá kell tenni, és először a csapaton belül is versengésnek kell kezdődnie. “Olyan munkát várok mindenkitől, amely alkalmas a nemzetközi szint eléréséhez” – tette hozzá. Elmondása szerint vannak elképzelései az új igazolásokról, az első tizenegy nagyjából 35 százaléka kicserélődhet, de neveket még nem akart mondani. A portugál mester stábja június 9-ig kialakul, közlése szerint ebben magyarok és külföldiek is lesznek.

“Egyelőre hároméves programban gondolkodunk, amelynek a végére a Bajnokok Ligájában is jegyzett csapatot építenénk” – fogalmazott Paulo Sousa. Hozzátette, jobbak akarnak lenni, mint a múltban bármikor volt a csapat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik