Foci

A kupadöntőért játszanak Fehérváron

A Videoton és a Kaposvár szakvezetője is a sérülésekre panaszkodik a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágója előtt.

Az első mérkőzésen a bajnoki listavezető Videoton minimális előnyt szerzett Kaposváron, Lipták egy furcsa góllal alakította ki az 1-0-ás végeredményt. Mindez azt jelenti, hogy a ma 17 órától kezdődő székesfehérvári visszavágón Mezey György csapatának jó esélye van a továbbjutásra, de a Vidi mestere az előny ellenére sincs könnyű helyzetben.

“Sajnos elég sok sérültünk van, sőt betegünk is akad. Sándor Gyurit továbbra is pihentetem a combsérülése miatt, de “csatlakozott hozzá” Elek és Alves is, előbbinek erősebben meghúzódott a belső combizma, míg utóbbi hátsó combizom fájdalomra panaszkodik. Éppen, hogy össze tudok szedni tizennyolc embert a Kaposvár elleni kupavisszavágóra. Nyilvánvaló módon, egy teljesen másmilyen küzdelem vár ránk ma, hiszen a kupameccsek mindig eltérnek a bajnoki összecsapásoktól, sokkal kiszámíthatatlanabbak. Természetesen, teljesen komolyan vesszük a Magyar Kupa visszavágót, ahogy azt a sorozat alatt már többször elmondtam: célunk a kupa elhódítása” – nyilatkozta a mérkőzés előtt Mezey György a klub honlapjának.

A Videoton a legutóbbi bajnoki fordulóban hazai pályán 2-2-re végzett a Kecskemét ellen, míg a Rákóczi a Honvéd otthonában kapott ki 1-0-ra. Sisa Tibor együttese ennek ellenére a bajnoki tabella harmadik helyét foglalja el, a kupadöntőbe kerülés pedig egy újabb bravúr lenne a csapattól.

“Az alapozáskor is sokszor elmondtam, hogy a betegségek, sérülések mekkora károkat okoztak. Nem lehet pihenni, a játékosoknak pedig a lehető legtöbbet ki kell hozni magukból. A Honvéd meccsen látszott, hogy fokozatosan fogyunk el” -panaszkodott a kaposvári vezetőedző.

Az már tegnap eldőlt, hogy a Magyar Kupa döntőjének egyik résztvevője a Kecskemét lesz, miután 5-1-es összesítéssel búcsúztatták a Zalaegerszeg csapatát.

Magyar Kupa elődöntő, visszavágó
Videoton – Kaposvári Rákóczi
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 17:00, vezeti: Solymosi Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik