Közélet

Csepeli kettős gyilkosság: Deme ragaszkodik ártatlanságához

Azt mondta, azért cselekedett ésszerűtlenül, mert félt attól, hogy ő lesz az elsőrendű vádlott következő áldozata.

A csepeli kettős gyilkosság ügyének első tárgyalási napján a másodrendű vádlott, Deme Gábor mindvégig kitartott ártatlansága hangoztatása mellett.

Arra a bírói kérdésre, miért semmisítette meg a számítógépes felvételeket, amelyek állítólag egyértelműen bizonyítanák ártatlanságát, Deme Gábor azt mondta: nem tudott megfelelő döntést hozni, mert öntudatlan, önkívületi állapotban volt. Belátta, hogy ez nem volt ésszerű cselekedet.

Idegállapotát most, a bírósági tárgyaláson is azzal magyarázta, ami a korábban tett vallomásai jegyzőkönyveiből kiderül – állítása szerint az első rendű vádlott, Kun Tamás utasítására cselekedett. Arról, hogy miért volt ilyen rendkívüli hatással rá Kun Tamás, korábbi, még 2009 januárjában tett vallomásaiban úgy nyilatkozott: amikor Kun kijött az irodából, felé fordította a pisztolyt, és nem tudhatta, nem ő lesz-e a következő.

Egy nem sokkal későbbi vallomásában azt mondta: ártatlan, nem volt ott, csak a szomszéd helyiségből hallotta a lövéseket, a kiabálást. Félt, hogy ő lesz a következő, félt, hogy Kun Tamás őt is megkeresi, vagy a húgát, vagy a szüleit.

A tárgyalás Deme Gábor másodrendű vádlott további meghallgatásával csütörtökön folytatódik a Fővárosi Bíróságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik