Foci

25-szörös portugál válogatottat igazolt a Videoton

A 32 éves Marco Caneira, a Benfica, a Sporting és a Bordeuax korábbi játékosa az OTP Bank Liga címvédőjének legújabb szerzeménye.

Újabb külföldi labdarúgót igazolt a Videoton labdarúgócsapata. Filipe Oliviera, Walter, Alvaro Brachi, Paulo Vinicius, Hector Sanchez Cabrera és Evandro Brandao után ő a hetedik Sousa-szerzemény Székesfehérváron.

Marco Caneira a lisszaboni Sportingban nevelkedett, 18 évesen bemutatkozott a portugál felnőtt bajnokságban – írja a vidi.hu oldal.

2000-ben az Inter igazolta le az akkor 21 éves játékost, de a Regginának adta kölcsönbe. Játszott a 2006-os németországi világbajnokságon, a Portugália – Mexikó (2-1) mérkőzésen. Pályafutása során szerepelt a többi közt a Sportingban, a Benficában, a Bordeaux-ban és a Valenciában is. A portugál első osztályban 128, a francia első osztályban 65, az olasz első osztályban 22, míg a spanyol első osztályban 46 alkalommal lépett pályára

Caneira középső védő, de “akkor sem jön zavarba, ha jobb- vagy baloldali védőként számít rá az edzője”. Kedden már Felcsúton edz a Videoton második együttesével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik