Közélet

11 évet kapott az élettársát megfojtó férfi

bíróság (ítélet)
bíróság (ítélet)

Az asszony kicsapongó életet élt. Párja állítja, nem bírta tovább a megaláztatást.

A vádirat szerint a pár 2002-ben ismerkedett meg, de 2011-re kapcsolatuk tönkrement. A rendszeres orvosi kezelésre és gyógyszerek szedésére szoruló nő egyre többet ivott, a közeli kocsmában idegen férfiak társaságában szórakozott, éjszakánként gyakran kimaradt.

2011. szeptember 11-én délelőtt az asszony enyhén ittas állapotban érkezett haza, miután az éjszakát egy férfi ismerősénél töltötte. Otthon veszekedés várt rá. A vádlott, miután párja megérkezett, az előtérben megivott egy pohár bort, majd fojtogatni kezdte kedvesét. A nőt a szobaajtón belépve hátulról ragadta meg mindkét kezével, és addig szorította, amíg áldozata földre nem hanyatlott.

Miután végzett vele, az asszonyt a szobában hagyta, majd pár órával később elkezdte feldarabolni a holttestet, de nem boldogult vele, ezért felhagyott ezzel a tervével. A vádlott másnap reggel felhívta a rendőrséget és mindent bevallott.

Fodor Endre törvényszéki tanácsvezető bíró előtt a vádlott elismerte, hogy a “megaláztatások hatására” megölte élettársát. Elmondása szerint a gyilkosság indítéka az volt, kollégái elmondták neki, hogy élettársa “fűvel-fával megcsalja, és a fél falu rajta röhög”.

A férfi azt azonban tagadta, hogy előre kitervelten követte el a gyilkosságot. A bíróság emberölésben mondta ki bűnösnek a férfit, az előre kiterveltséget elvetette. A férfit 11 év börtönbüntetéssel sújtották. A bíróság döntését az ügyész, a vádlott és védője is elfogadta, ezért az ítélet jogerőre emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik