Gazdaság

TOVÁBBI LINKEK: WWW.STARTLAP.HU

INFO.TECH

A Sony olyan technológiai megoldáson dolgozik, amellyel le lehet tiltani a Napster fájlcserélő hálózat hozzáférését, például a tűzfalaknál, az internetszolgáltatóknál, a kábeles szolgáltatóknál vagy a telefoncégeknél.

Piacra dobta a mobil eszközök másodikgenerációs processzorát az Intel. Az 1 gigahertzes, 1,5 wattot fogyasztó csipet elsősorban mobiltelefonokba és PDA-kba építik be.

Az Oracle a világ legismertebb alkalmazásszállítója – áll az Information Technology Association of America (ITAA) nemrégiben készített felmérésében. E rangsorban a UsInternetworking második, majd a Corio, a Microsoft és az IBM következik.

Szeptembertől bevezetik Magyarországon a reprográfiai díjat, amely arra hivatott, hogy a zenei, irodalmi és képzőművészeti művek szerzői jogának tulajdonosai a nem engedélyezett másolások ellenére is megkapják a szerzői jog alapján nekik járó díjat.

Netkapu Rt. néven internetes lapokat egyesítő cég alakult, amelybe a Netkapu, a Netlap és a Harmonet internetes magazin integrálódik. A 20 millió forintos jegyzett tőkével augusztus közepén alakult társaságból 49 százalékban részesedik a Netkapu honlapjainak jelenlegi tulajdonosa, az Argo Kereskedelmi és Számítástechnikai Szolgáltató Rt. A társaság a jövőben további weblapok integrálását tervezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik