Közélet

Óriási drogfogás Budapesten

Marihuána, amfetamin, tabletták – a rendőrök több mint harminc kilogramm kábítószert foglaltak le. A drog értéke csaknem 70 millió forint.

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei egy hete tartottak akciót Budapesten, a IV. kerületben. Egy garázsnál csaptak le, ahol két embert fogtak el. Az egyenruhások a helyszínen házkutatást is tartottak. A garázsban összesen 11 kilogramm marihuánát, körülbelül 18 kilogramm amfetamint és további másfél kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak.

Gyorsan kiderült, a helyszínen elfogott két gyanúsított kinek dolgozik. A férfit nem messze a garázstól, egy áruház parkolójában kapták el társával együtt.

A rajtaütéssel egy időben az NNI nyomozói – a BRFK munkatársaival közösen – akciót hajtottak végre a főváros II. kerületében is. A rendőrök a Szépvölgyi úton állítottak meg egy kocsit. Az autóból csaknem egy kilogramm marihuána került elő. A kábítószerről a sofőr azt mondta, alig néhány perccel korábban vette magához egy Csatárka utcai üzletben.

A BRFK emberei a megadott címen házkutatást tartottak. A boltban további 600 gramm marihuána és körülbelül 3000 darab kábítószergyanús tablettát találtak.

Az NNI tájékoztatása szerint a két ügy szorosan összefügg egymással, ugyanis a feltárt elkövetői kör megegyezik. Ennek fényében a nyomozást összevonták. A gyanúsítottak közül hárman előzetes letartóztatásba, míg egy ember házi őrizetbe került. A kábítószer összértéke csaknem 70 millió forint.

Az NNI emlékeztetett, az elmúlt évben 98,5 kilogramm különböző típusú, 400 millió forintot érő kábítószert – főként szárított marihuánát, amfetamint és kokaint -, valamint 3181 tő cannabist sikerült lefoglalniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik