Közélet

Előzetesben a soproni halálosztók

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a három fiatalt, akik három nappal ezelőtt két férfit végeztek ki Sopronban.

A határozat egyikük esetében jogerős, a másik két gyanúsított viszont fellebbezett. Ezeket a megyei törvényszék bírálja majd el.

Mint arról a Hír24 beszámolt, a három fiatal egy tudatosan megtervezett, kivégzésszerű akciót hajtott végre a helyi lőtéren. Fegyvereket, lőszereket és pénzt zsákmányoltak.

Áldozataikat szabályosan kivégezték: az egyiket négy, a másikat három lövéssel ölték meg. A 18 és 19 éves fiatalok nem először léptek a bűn útjára. „Pályafutásukat” tavaly kezdték, raboltak, loptak, házakba, iskolákba törtek be.


A képre kattintva galéria nyílik
Fotó: MTI / Krizsán Csaba

A fiataloknak egyébként rendezett családjuk van, leérettségiztek, és együtt folytatták az iskolát. Egyikük rendszeresen meglopta szüleit, rokonait, de gyakran még a barátait, barátnőjét is.

A gyilkosság másnapján Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője sajtótájékoztatóján elmondta: egy 43 és egy 53 éves soproni férfit lőttek le az Anger réti lőtéren. Utóbbi férfi a lőtér vezetője, a lövészklub elnöke volt. A rendőröknek a fiatalabb áldozat egyik hozzátartozója szólt kedden este 10-kor, mert órákon át nem tudták őt elérni. A rendőrök mentek ki a gyilkosság helyszínére, ahol két halottat találtak.

Az ORFK szóvivője szerint az esetet jelentették a főkapitánynak, aki Budapestről készenléti egységeket vezényelt a megyeszékhelyre. Erre azért volt szükség, mert a lőtérről több éles fegyvert, illetve lőszereket is elvittek a támadók. Tartani lehetett attól, hogy ezekkel újabb fegyveres bűncselekményeket követnek majd el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik