Közélet

Hagyó szóvivője daganatos beteg

Átszállítják a tököli rabkórházba Horváth Évát – tudta meg a Blikk. A BKV-ügy gyanúsítottjánál körülbelül egy hónapja daganatot diagnosztizáltak.

“Az ügyfelem betegségét igazoló papírokat, orvosi szakvéleményeket a nyomozó hatóság rendelkezésére bocsátottuk, és azt kértük, hogy fogvatartását a tököli rabkórházban foganatosítsák, ahol megfelelő orvosi ellátásban részesülhet” – nyilatkozta a Blikknek Gábor László ügyvéd, a Bárándy és Társa ügyvédi iroda munkatársa.

“Éva folyamatos fejfájással küzd, mivel a daganat nyomja az idegeket. Többször lett már rosszul, nemegyszer elájult. A bal oldala olykor egyszerűen lebénul. Nagyon aggódom érte” – nyilatkozta Mátay László, Horváth Éva élettársa, aki hozzátette: az orvosok szerint megfelelő ellátás nélkül párja hamarosan megbénulhat, sőt meg is vakulhat.

A tököli rabkórházba helyezik el általában azokat a betegeket, akik orvosilag igazoltan állandó ellátásra szorulnak, de súlyos eseteknél az is előfordul, hogy külső kórházba szállítják át a rabokat.

Horváth Évát azzal gyanúsítják, hogy Hagyó Miklóssal és Lelovics Ottóval a BKV számára szükségtelen szerződéseket kötöttek, méghozzá bűnszervezetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik