Belföld

„Orbánék terve egy bullshit” – bekeményít a HÖOK

HOOK-Balog-(960x640)(4).jpg (HÖOK, Balog Zoltán, diáktárgyalások, Nagy Dávid )
HOOK-Balog-(960x640)(4).jpg (HÖOK, Balog Zoltán, diáktárgyalások, Nagy Dávid )

Kemény, kormányellenes hangot ütött meg Nagy Dávid. Akár az utcára is viheti a hallgatókat.

Immár semmiféle kormányzati ígéretnek nem hajlandó hinni, csak annak, amit papíron, aláírva lát – idézi a magyarnarancs.hu Nagy Dávidnak egy pécsi hallgatói fórumon tartott előadását. A PTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzata (PTE EHÖK) által szervezett eseményen Nagy emlékezetett, hogy nemrég részmegállapodást írtak alá a Balog Zoltán vezette Emmivel, de a HÖOK és a kormány között óvatosan meginduló tárgyalásoknak véget vetett, hogy az előzetes egyeztetések ellenére a kormány kezdeményezte az alaptörvény-ellenesnek minősített röghöz kötés beemelését az alaptörvénybe.

A HÖOK-elnök szerint a hallgatók eredeti hat pontjából eddig semmi sem teljesült, annak ellenére, hogy a tüntetések hatására a tandíj kérdésében a kormányzat némileg meghátrált.


(Fotó: Kummer János)

„A fiatalokkal jó dolog nem történt az elmúlt években, láthatóan a kormányzat nem foglalkozik velük, csak azokat a társadalmi rétegeket szolgálja ki, ahonnan könnyen remélhet nagyszámú szavazatot” – mondta Nagy Dávid. Hozzátette, a maximum négy évben gondolkozó pártpolitikával szemben a fiatalok 30 év múlva is itt szeretnének élni, nem pedig elhagyni az országot – ahogy azt a propaganda mostanában sugallja.

Ráadásul – folytatta – az a kormányzati érvelés, miszerint az adófizetők joggal várják el, hogy a külföldre távozó diplomások visszafizessék képzésük költségét, egyszerűen „bullshit”. Nagy az érvelés alaptalanságára példaként hozta fel, hogy a nem diplomások jóval nagyobb számban hagyják el az országot, esetükben pedig nem merült fel hasonló kényszerintézkedés.

Nagy elmondta, hogy amennyiben a hazai tárgyalások nem vezetnek eredményre – márpedig erre kevés esély látszik –, úgy az EU-hoz fordulnak, illetve az utcára vonulnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik