Belföld

A Jobbik az egyetemistákat, az MSZP a nyugdíjasokat félti

országház (országház)
országház (országház)

Szombati ellenzéki támadások: a kormány becsapja a felsőoktatási intézményeket, a kormányfő nyugdíjasokat és a gyerekeket is megadóztatja.

Pénzbehajtás. Így jellemezte Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja azt, hogy jövő szerdától bevezetik a gyors- és sebesvonatokra is kötelező pótjegyet. Ez egy burkolt áremelés, mert nem jár többletszolgáltatással, így például ülőhelyet sem biztosít az utasok számára – jelentette ki a politikus. Az MSZP elnökségi tagja emlékeztetett arra is, hogy amikor az autóbuszokon tavasszal pótdíjat vezettek be, azt azzal indokolták, hogy így kívánják növelni a vasút versenyképességét. Így ez a mostani döntés kizárólag a pénzbehajtásról szól – tette hozzá.

A Jobbik ifjúsági tagozata szerint az oktatási kormányzat ismét megszegte a felsőoktatás finanszírozásával kapcsolatban tett korábbi ígéretét. A tagozat alelnöke, Merkwart Krisztián az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, hogy a felsőoktatási intézményeknek korábban drasztikusan csökkenteniük kellett a hallgatói juttatások egy részét, mert nem kapták meg a szaktárcától az erre szánt normatíva teljes összegét. Most szétosztottak tízmilliárd forintot a Felsőoktatási és Strukturális Alapból működési célra, de a hallgatói juttatásokra ígért és jogosan járó pénzt nem biztosítják, vagyis becsapták az intézményeket és a hallgatókat, ami  megdöbbentő és felháborító – jelentette ki a politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik