Belföld

Kirakták a botrányos plakátokat

miskolci-lakotelep(210x140)(1).jpg (miskolc, játszótér, lakótelep, )
miskolci-lakotelep(210x140)(1).jpg (miskolc, játszótér, lakótelep, )

Miskolc több pontján már láthatóak a kanadai követség vitatott hirdetései.

Megjelentek a hétvégén Miskolc több pontján azok az óriásplakátok, amelyeken a kanadai kormány arról tájékoztat, hogy megváltozott az észak-amerikai ország menekültügyi rendszere. Már van olyan plakát, amelyet átragasztottak.

Kanada magyarországi nagykövetsége négyhetes tájékoztató kampányt indított el ezen a héten Miskolcon, hogy plakátokon, újság- és rádiós hirdetéseken bemutassa az ország új menekültügyi rendszerét. Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a borsodi megyeszékhely polgármestere bírálta a külképviseletet a kampány miatt, amelynek a kezdetét szerdára jelentették be. Felháborítónak nevezte, hogy a kampányt csak Miskolcra hirdették meg.

Szerdán még nem, ám szombaton már megjelentek Miskolcon az óriásplakátok a következő szöveggel: “A visszaélések elkerülése érdekében Kanada menekültügyi rendszere megváltozott. Évek helyett akár heteken belül elbírálják a menedékkérelmeket. Gyorsabban hazaküldik az alaptalan menedékkérelemmel érkezőket.”

A kanadai nagykövetség szerint a kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a szabályozás változásaira, a helyszíne pedig azért Miskolc, mert “nagyszámú magyarországi menedékkérő arról számolt be a kanadai hatóságoknak, hogy erről a területről érkezett” az országba.
Miskolc Újgyőri főterén már látni olyan plakátot, amelyet átragasztottak. A plakátok egész felületét kék színű üres lapokkal fedték le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik