Belföld

Visszavonhatják a botrányos kampányt

miskolci-lakotelep(210x140)(1).jpg (miskolc, játszótér, lakótelep, )
miskolci-lakotelep(210x140)(1).jpg (miskolc, játszótér, lakótelep, )

Miskolcon hatalmas vihart kavartak a hirdetések, amelyeket a kanadai nagykövetség rendelt.

A Hír24 információi szerint a kanadai nagykövetség által megbízott cég elállt azoknak a miskolci óriásplakátoknak a kihelyezésétől, amelyektől az észak-amerikai ország a magyar menekültáradat visszatartását remélte. A döntés hátteréről egyelőre nincs információ.

Úgy tudni, a megyei médiumok többsége is ódzkodott a hirdetések leadásától, miután Kriza Ákos, Miskolc polgármestere felháborítónak nevezte a kampányt. A félperces rádiós szpotok leadását az egyik helyi kereskedelmi rádió nem vállalta, a miskolci önkormányzati hetilapot, valamint a megyei napilapot pedig még senki nem kereste meg azzal, hogy feladná a szóban forgó hirdetéseket.

Mint korábban beszámoltunk róla, a kanadai nagykövetség szerdán kezdte volna el médiakampányát Miskolcon a bevándorlási törvény szigorításáról. Az indoklás szerint azért a borsodi város tájékoztatási területük elsődleges célpontja, mert a térségből érkezik hozzájuk a legtöbb menekültügyi kérelem. A miskolci polgármester viszont fenyegetésként értékeli a nagykövetség lépését és azt mondja: nem fogadják a visszaküldött menekülteket. Korábban megjelent adatok szerint összesen mintegy 10 ezer magyar menekültkérelem érkezett be a kanadai hatóságokhoz, közülük körülbelül négyezren Miskolc környékiek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik