Belföld

Idiótázott és hülyézett Bayer

Bayer Zsolt (bayer zsolt)
Bayer Zsolt (bayer zsolt)

Cikkel válaszolt a Magyar Hírlap publicistája a legutóbbi írását kritizálóknak.

Tényleg, mi legyen című írásában Bayer Zsolt kifejti, direkt ír olyat, amiből „garantáltan balhé lesz”, hogy történjen valami. Véleménye szerint szavait szándékosan értik félre, hogy ezzel alátámasszák „nyilvános szellemi likvidálását”, amire azért van szükség, mert viszonylag széles közönség számára fontos, amit ír és mond.

A szigethalmi késelés kapcsán írt cikkéből kivett idézetről („Az állatok meg ne legyenek. Sehogyan se. Ezt kell megoldani azonnal és bárhogyan!”) Bayer azt állítja, nem azt jelenti, hogy bárkit is likvidálni szeretne, hiszen ilyenről csak súlyos idióták értekeznek, ő pedig nem tartja magát annak.

Erdős Virágnak is üzent, a költőnő ugyanis tiltakozott az ellen, hogy sorait „eredeti jelentésükből kiforgatva, a vers tényleges szellemiségével ellentétes indíttatású, gyűlöletkeltésre alkalmas és uszító jellegű kirohanásának alátámasztására használta fel”. Bayer Zsolt máshogy látja ezt is: az ön verse nyilvánosságra került…Nem forgattam ki, nem változtattam meg eredeti értelmét. Aki ezt nem érti, az hülye” – fogalmazott.

Bayer legutóbbi írása után többen is tiltakoztak, a Facebookon pedig aláírásgyűjtés szerveződött, hogy kizárják az újságírót a Fideszből. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter ennek kapcsán azt mondta, hogy  nincs helye egy közösségben olyan embernek, aki állatoknak nevezi emberek egy csoportját. Gyurcsány Ferenc a Facebookon dicsérte meg a fideszes politikust. “Bayer hivatásos náci cigányellenes ocsmányságára Navracsics miniszter az egyetlen lehetséges módon reagált mikor azt mondta, hogy az elfogadhatatlan és tűrhetetlen. Tisztességes mondat” – áll  a volt miniszterlenök bejegyzésében.

Deutsch Tamás Twitter-bejegyzéssel reagált a felháborodást keltő írásra. “Sávoly Gergő megkéselése után kiadott MTK közleménnyel megegyezik a személyes meggyőződésem. A véleményem mindenkire vonatkozik. Bayer Zsolt barátomra is” – írta a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik