Belföld

Beviharzik a nyár az országba

napsutes(960x640)(1).jpg (napsütés)
napsutes(960x640)(1).jpg (napsütés)

A hét második felében már az évszaknak megfelelő időre számíthatunk. Hétfőn viszontt még többfelé kell szélviharra készülni.

Hétfőn többfelé zápor, majd záporok, zivatarok alakulhatnak ki jégeső kíséretében elsősorban északkeleten és a Tiszántúlon. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúl északi felén viharos lökésekre is számítani kell. Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Fejér megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. E régiókban a 70 km/órát is meghaladhatják a széllökések. A hajnali 6-12 fok után délutánra 16-21 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Inkább csak keleten számíthatunk csapadékra kedden, nyugaton több napsütés várható. Északnyugaton még élénk, erős lehet az északnyugati szél. Csak helyenként emelkedik 20 fok fölé a hőmérséklet.

Szerdán jön a várva várt felmelegedés, de záporokra, zivatarokra továbbra is számítani kell, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. Már csak északnyugaton lehet élénk szél, 20 és 25 között alakul a hőmérséklet maximumértéke.

Csütörtökön és pénteken több napsütés várható. Záporok, zivatarok továbbra is várhatóak, de már 25 fokra kúszik fel a hőmérséklet.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik