Belföld

Ez már a változás szele

Felhők (felhők)
Felhők (felhők)

Egy időre búcsút vehetünk a kánikulától. Holnapra 10-15 fokot zuhan a hőmérséklet.

A Dunántúlra erős széllel már megérkezett az enyhülés, amely hétfői nap folyamán az ország többi részét is eléri majd. Nyugaton már a hét első napján sok felhőre és esőre számíthatunk. A többi országrészben még több-kevesebb napsütés is lesz, de keleten záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hét-hét megyére narancs-, illetve citromsárga figyelmeztetést adott ki a várható felhőszakadások miatt. A heves zivatarokhoz nagyméretű, két centimétert meghaladó átmérőjű jég, és óránként 80 kilométernél erősebb szélroham társulhat. Rövid idő alatt akár 30-50 millimétert meghaladó csapadék eshet.

A hőmérséklet délután a Dunántúlon 19, 25, másutt 25, 30 fok között alakul. Késő este 15, 21 fokig hűl a levegő.

Kedden már felhőszakadás nem valószínű, de kisebb esők, záporok lesznek. Lényegesen hűvosebb, szeles időre van kilátás. Csak rövidebb napos időszakokban bízhatunk. A legmelegebb órákban is csak 15-23 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán is kitart még a felhős idő, de a csapadékzóna északkelet felé mozdul majd. A hőmérsékleti értékek viszont kiegyenlítődnek az országban. 20-25 fok környékén alakulnak a maximumok.

A hét további részében is hasonló értékekre számíthatunk. Csak a jövő hét második felében tér majd vissza a 30 fok fölötti meleg.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik