Foci

Győrben indulna meg a Haladás

Pénteken megkezdődik az OTP Bank Liga harmadik fordulója: a két kör után százszázalékos ETO a pont nélkül álló Haladást fogadja.

Ünnepre készülnek ma Győrben: az ETO nap keretében a klublegendák a Bayern München All Stars öregfiúk csapatával mérkőznek majd meg, 19 órától pedig tovább folytathatja “menetelését” a labdarúgó NB 1 új szezonjában eddig pontveszteség nélkül álló hazai alakulat. Csertői Aurél együttese az első fordulóban hátrányból fordított a Honvéd ellen, majd a második körben az Újpest ellen arattak egygólos győzelmet Győrben.

Ma a Haladás látogat az ETO Parkba, a győriek pedig lassan állandósuló kezdőcsapattal várják a szombathelyieket. Az előzetes közlések alapján az első két fordulóhoz hasonlóan Csertői Aurél most is a Stevanovic – Takács, Djordjevic, Fehér, Völgyi – Pilibaitis, Ji-Parana, Trajkovic – Koltai, Simon, Dudás összeállítású tizenegyet küldi majd pályára az első perctől.

“Tudjuk, hogy a Haladás jobb csapat annál, hogy nulla pontja legyen, hiszen jó játékosok alkotják. Ha a legutóbbi egymás elleni mérkőzésekeinket nézzük, eseménydús volt valamennyi összecsapás, remélem ez most is így lesz, azzal a kritériummal, hogy nálunk lesz a három pont” – idézi a győriek vezetőedzőjének szavait az eto.hu.

A Haladás eddig két vereséget könyvelhetett el az új szezonban, pedig papíron könnyebb mérkőzéseken vannak túl, mint amilyennek a mai ígérkezik. A nyitófordulóban az újonc Pécs együttese emberelőnyben 1-0-ra győzte le Aczél Zoltán legénységét, majd Szombathelyen szenvedtek vereséget Keneseiék, a Honvéd vitte el a három pontot (2-4).

A Haladás leginkább az elmúlt szezonból meríthet önbizalmat, akkor hazai pályán 1-3-ról mentették döntetlenre a meccset a Győr ellen, az ETO otthonában pedig 0-2-ről sikerült pontot szerezniük.

“Ismeri egymást a két csapat. Nem igazán változott a két keret, a két kezdőcsapat. Igaz, a Győrnek hosszabb a kispadja, mindig van 3-4 minőségi cseréje Csertői Aurélnak. Ráadásul nagy önbizalommal léphetnek pályára, hiszen megnyerték az első két meccsüket. Annak ellenére, hogy mi még pont nélkül állunk, voltak a mérkőzéseinknek olyan periódusai, amikor el kellett volna döntetnünk a találkozókat javunkra. Ezeket sulykoljuk a fiúkba: továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a mentális felkészülésre. A Győr sem sebezhetetlen csapat. Ezt kell kihasználnunk és ponttal-pontokkal térhetünk haza” – olvashatóak Aczél Zoltán szavai a szombathelyi klub honlapján.

A mérkőzés játékvezetője Kassai Viktor lesz..

Győri ETO FC – Haladás Sopron Bank
Győr, ETO Park, 19 óra. Vezeti: Kassai Viktor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik