Belföld

Záporok és erős széllökések jöhetnek kedden

nyari-zapor(210x140)(3).jpg (nyári zápor, eső, )
nyari-zapor(210x140)(3).jpg (nyári zápor, eső, )

A nyugodt, meleg idő szerdától tér vissza, de csak péntekig tart. Szombaton ugyanis újabb hidegfront ér el minket.

Hétfőn éjjel keleten és délnyugaton lesznek még erősen felhős területek, keleten helyenként záporeső is előfordul. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet késő este általában 15, 20 fok között alakul.

Kedden a többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, keleten helyenként záporeső is kialakulhat. A Dunántúlon az északi, a Tiszántúlon az északkeleti szelet napközben erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 28 fok között alakul.

Szerdán a sok napsütést csak kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarja, csapadék nem lesz. Gyenge marad a változó irányú légmozgás, csupán a Tiszántúlon fújhat mérsékelt északi szél. A hőmérséklet hajnalban 11, 16, napközben 26, 30 fok között alakul.

Csütörtökre hasonlóan jó idő várható. Általában gyenge lesz a változó irányú légmozgás, csupán az Alföldön fújhat mérsékelt északi, északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban 13, 18, csúcsértéke napközben 27, 31 fok között lehet.

Pénteken derült, napos, csapadékmentes idő várható, mérsékelt légmozgással. A hőmérséklet a hajnali 15, 20 fokról napközben 27, 31 fok közé emelkedik.

Szombaton egy hidegfront hatására észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, de a déli megyékben még több órát süthet a nap. Több helyen valószínű záporeső, zivatar, legnagyobb eséllyel az északi területeken. Az északira, északnyugatira forduló szél néhol megerősödik, ám zivatarok környezetében a szél átmenetileg viharossá is válhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet viszont már csupán 24, 28 fok között lehet. A déli megyékben azonban még 30 fok körül alakulhat.

Vasárnap több órás napsütésre, emellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből elszórtan kisebb záporeső előfordulhat, de nem ez lesz a jellemző. Az élénk északnyugati szelet főként a Dunántúlon erős széllökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 13, 18, napközben 23, 28 fok között alakulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik