Belföld

Vonáék szombaton bekerítik Mesterházyékat

jobbik miskolcon (jobbik, székely zászló, )
jobbik miskolcon (jobbik, székely zászló, )

Pontából támadt balhé.

A Papp László Budapest Sportaréna körüli tiltakozó vonulást szervez szombatra a Jobbik, méghozzá „mindannyian székelyek vagyunk” jelmondattal. Ezt a kezében székely zászlóval sajtótájékoztató Novák Előd jelentette be az Országgyűlés mai ülése előtt a Parlamentben.

Az ügy előzménye, hogy Mesterházy Attila most szombaton tartja országértékelő beszédét az Arénában, méghozzá úgy, hogy az MSZP romániai testvérpártja, a Szociáldemokrata Párt elnöke, a jelenlegi bukaresti miniszterelnök, Victor Ponta lesz az esemény díszvendége.


Novák Előd: Irány a metrókijáratFotó: Kummer János

A vonulásokban korábban komoly eredményeket felmutató Békemenet rögtön rámozdult a lehetőségre, s tüntetést jelentett be arra a napra. Pár nappal később azonban arra hivatkozva, hogy titkosszolgálati információk szerint provokációk várhatók, lemondták a rendezvény.

Csere

A Jobbik kapva kapott a lehetőségen, s immár a párt szervez megmozdulást.

Novák a Békemenet eljárását gyalázatnak és meghátrálásnak, Mesterházy Attilát és az MSZP-t hazaárulónak, Pontát román sovinisztának, a készülődő demonstrációt össznemzeti nagygyűlésnek minősítette. A képviselő úgy véli, „a magyarság jelenleg eszköztelen a román sovinizmussal szemben”.

Novák Előd arra buzdít mindenkit, hogy székely zászlóval, annak híján magyar nemzeti trikolorral jelenjen meg a nevezett nap késő délelőttjén a piros metró kijáratánál.

A székely zászló körüli bonyodalmakról itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik