Belföld

Látogatási tilalom már több mint hatvan kórházban

Békés és Heves megye kivételével már mindenhol van olyan kórház, ahol korlátozást kellett bevezetni.

Már több mint hatvan egészségügyi intézményben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat az influenzás megbetegedések miatt az országban – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján. Múlt csütörtökön a fővároson kívül tizenkét megyében volt szükség ilyen jellegű korlátozásra, mostanra viszont Békés és Heves megye kivételével már mindenhol van olyan kórház, ahol látogatási tilalmat kellett bevezetni.

Számos kórházban teljes körű a látogatási tilalom, más helyeken viszont csak bizonyos osztályok nem látogathatók; a legtöbb esetben az intenzív osztály, a szülészeti-nőgyógyászati, illetve a gyermekrészlegek.

A tisztiorvosi szolgálat felhívta a figyelmet arra, hogy a felsorolás kizárólag a megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szerveinek tudomására jutott kórházi látogatási tilalmakat tartalmazza.

Az országban folyamatosan emelkedik az influenzaszerű megbetegedések száma. A betegek között sok a gyermek, a leginkább veszélyeztetettek a 15-34 év közöttiek. Több óvodában és iskolában a gyerekek jelentős része hiányzik ezért sok helyen szünetet rendeltek el.

Az ÁNTSZ-nél mostanáig tíz olyan halálesetet tartanak számon, amikor az áldozat szervezetében kimutatták az influenza valamely típusát.

AJÁNLOTT LINK:

Kórházi látogatási tilalmak (pdf) (antsz.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik