Belföld

Mesterházy: le kell váltani Orbán rendszerét

Az Orbán-rendszer leváltását sürgette a szocialisták fővárosi majálisán az MSZP elnöke.

“Magyarország nemzetközi tekintélye szilárd, gazdasága stabil volt. Ma viszont az ország forrong, hetente ezrek tüntetnek a sajtószabadságért, a nyugdíjakért, az évszázados szakszervezeti jogokért” – mondta a végig szakadó esőben tartott rendezvényen Mesterházy Attila mintegy kétezer ember előtt.

Mesterházy Attila kijelentette: a kormány alkut kötött a munkáltatókkal a dolgozók jogfosztására, és megrövidíti a munkanélküli ellátásokat, a szocialisták azonban nem fogják hagyni, hogy Magyarország “Európa szegényháza legyen”.

Beszélt arról is, hogy a kormánytöbbség “alkotmányos puccsal kivégezte a harmadik köztársaságot”, mert az útjában állt. Ami pedig “a pártalkotmányból kimaradt, kétharmados diktátumokkal kényszerítik az országra” – mondta, hozzátéve: a sarkalatos törvények sem lesznek jobbak, igazságosabbak és demokratikusabbak az új alaptörvénynél.

Hozzátette: tudja, hogy az elmúlt évek hibái és tévedései miatt sokan nem akarnak együttműködni a szocialistákkal, de az ellenzéki együttműködésnek nincs alternatívája, ezért nekik azt kell keresniük, hogy mi a közös a demokratákban, akik szemben állnak a kormánnyal, és egyetértenek abban, hogy le kell váltani “Orbán Viktor rendszerét”.

“El fog jönni a nap, amikor Schmitt Pál, Orbán Viktor, Lázár János, Navracsics Tibor és a többiek a szégyentől és a megvetéstől sújtva fognak vereséget szenvedni a demokratikus többségtől. Az elmúlt egy év tetteit egyetlen demokratikus gondolkodású ember sem bocsáthatja meg” – jelentette ki Mesterházy Attila, aki azt is mondta, a győzelemhez száműzni kell politikájukból a hazugságot, az ígérgetést, és meg kell szerezniük a választók támogatását az országban szükséges változtatásokhoz.

Az MSZP majálisán beszédet mondott Tétényi Éva független esztergomi polgármester is. Arról beszélt: megválasztása példázza, hogy az ellenzéki összefogás sikeres lehet a “kétharmados erőpolitikával” szemben, ezért keresi a szocialistákkal, az LMP-vel és a Jobbikkal is a közös nevezőt egyes ügyekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik