Foci

Szuperprogram segíti a svéd-verőket

A magyar válogatottat a vasárnap dél már újra Telkiben találta, egy meccselemző szuperprogram segítségével készülnek Moldova ellen.

Egervári Sándor, a svédverő magyar válogatott szövetségi kapitánya éppen autóban ült, amikor sikerült telefonon elcsípni.

– Megkérdezhetem, hogy merre tart?

– Telkibe. A pénteki meccset követően a szombati ebéd után hazaengedtük a játékosokat. A minipihenő véget ért, folytatódik az összetartás.

– Közös ebéddel kezdenek?

– Lesz ebéd, de csak a svédek elleni meccs videós elemzése után. Teli hassal lankadhat a figyelem…

– A pénteki sikert élik meg újra, vagy akadtak olyan hibák, amire fel akarja hívni a figyelmet?

– Sőt, most még inkább beszélni fogunk arról, ami nem tetszett pénteken. Egy vereség után más lenne a helyzet, de egy ilyen győzelem után jobban elviselik a kritikát.

– Külső szemlélőként nem sok kivetnivaló látszott a svédek elleni játékban…

– A kétségtelenül nagyszerű teljesítmény ellenére vannak olyan begyakorolt taktikai elemek, feladatok, amiknek a betartására felhívom a figyelmüket.

– Nem irigykem a moldovai csapatot, elvégre a svédeket legyőző magyarok látogatnak hozzájuk, ez fél gól előny, nem?

– A legkevésbé sem, óva intem a fiúkat attól, hogy a kellő mérték fölé nőjön az önbizalmuk. Az ugyanlyan káros, mint az ellenfél lebecsülése. Szerencsére a játékosok profik, már a meccset követő este is mértéktartóak voltak, tisztában vagyunk az erőnkkel.

– Mi a helyzet a fizikai állapotukkal? Gondolok például Lipták Zoltánra, akit sérülés miatt kellett lecserélni.

– Ebben a pillanatban még nem tudom, az orvosi team segített regenerálódni, délután kiderül, ez kinek hogyan sikerült.

– Meddig tartott önnél a svédek elleni diadal jótékony hatása?

– Szombaton reggel már az első gondolataim között ott volt a következő feladatunk. Több alternatívám is van a megoldásra, de sok körülménytől függ, hogy kik és milyen hadrendben futnak majd ki a pályára, hogy idegenben begyűjtsük a három pontot.

 

 

– Hogyan alakul a vasárnapi program?

 

– A svédek elleni meccs video-elemzésével kezdünk, ebéd, majd később következik egy közös edzés, este pedig már a következő ellenfelet, a moldovaiakat vesézzük ki.


– Hétfőn reggel utaznak?

– Délelőtt repülünk el, este, a meccs időpontjában a kisinyovi stadionban edzünk.

Meccselemzés magyar szuperprogrammal

A videós elemzésben vadonatúj, magyar fejlesztésű program segíti a szakembereket és a játékosokat.

“Egy meccselemző program segítségével minden korábbinál alaposabban fel tudjuk térképezni a játékunkat – mondta Egervári Sándor, aki érthető okokból nem ment bele a részletekbe. – Annyit elárulok, hogy egészen sajátos szemszögből tudjuk vizsgálni önmagunkat. Ez a nagyon hasznos program nemcsak most nyújt segítséget, de hosszútávon is a szolgálhatja a labdarúgást, többek között megoldást kínál a játékosok távfelkészülésésében.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik