Belföld

Újabb szocialista politikus lett gyanúsított a Hagyó-ügyben

Havas Szófiaa Magyar Nemzetnek azt mondta, eszébe sem jutott, hogy lemondjon a fővárosi képviselői tisztségéről.

Felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanújával hallgatta ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a napokban Havas Szófia MSZP-s fővárosi képviselőt – írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője a lapnak elmondta, hogy a rendőrségre kedden beidézett Havas Szófia nem tett vallomást, a nyomozást pedig, a rendőrség kérésére, várhatóan december elejéig meghosszabbítják.

A szocialista politikus a Magyar Nemzettel azt közölte, eszébe sem jutott, hogy lemondjon a fővárosi képviselői tisztségéről, a ma is betöltött egészségügyi bizottsági alelnöki posztjáról.

A lap szerint már másfél tucatnyi gyanúsítottja van – Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettessel együtt – az előző ciklusban a városházi fiktív megbízások miatt indított nyomozásnak.

Horváth Katalin Fanni a lap kérdésére megerősítette, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) januári feljelentése alapján már 18 gyanúsítottja van az ügynek. Összesen 32 millió forintnyi közpénz kifizetése után nyomoz a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik