cet
Belföld

Veszélyben a CET-beruházás?

A főváros szerint a Porto veszélyezteti a CET-projekt sikerét azzal, hogy nem fejezte be határidőre az építkezést, a műszaki kivitelezést.

A városháza az MTI-nek küldött keddi közleményében ugyanakkor jelezte együttműködési készségét, és azt hangoztatta: elkötelezett a projekt sikere mellett. Mint írta, kész a Porto Investment Kft.-vel való egyeztetésre, a projekt sikerét leginkább szolgáló megoldás kialakítására. Ugyanakkor a fővárosi önkormányzat aggodalommal figyeli a közraktárak bérleti szerződéseinek alakulását, és írásban kérte a fejlesztőt, tegye le a megváltozott piaci körülményekre vonatkozó pénzügyi előrejelzését.

A városháza szerint a Portonak “a kommunikáción túl” a szerződéses kötelezettségeinek teljesítésével is foglalkoznia kellene.

A CET beruházója előző nap azt közölte: Budapest “öngólt” rúg, ha bevezeti a bérlemények kiadásánál a bánatpénz intézményét.

Az ügy előzménye, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésére Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes javaslatot terjeszt be arról, hogy vezessék be a bánatpénzt. Az MTI-nek nyilatkozva a főpolgármester-helyettes a múlt héten azt mondta, ezzel a “technikai jellegű” módosítással a lehető legszélesebb körű pályáztatást szeretnék elérni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik