Belföld

Részországgyűlést tartott az MSZP Kazincbarcikán

A szocialisták egészen december végéig folytatják a rendezvénysorozatot.

Szimbolikus volt a választás, nem véletlen, hogy a Borsod megyei Kazincbarcika a helyszíne az első részországgyűlésnek – mondta az MTI kérdésére Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője a rendezvény után tartott sajtótájékoztatón.

Sikeres volt a város, sikeres a vezetése – értékelte ezzel Szitka Péter szocialista polgármester tevékenységét Mesterházy Attila.

A rendezvényen a Borsod megyei térség problémáira irányították rá a figyelmet – hangsúlyozta. Példaként említette a foglalkoztatás növelését, a munkanélküliség csökkentését, a közmunkaprogramot, a társadalmi különbségeket, az életminőség romlásának kérdését, valamint az oktatáspolitika területét.

Ezek a témák feszítik ma Magyarországot – mondta, hozzátéve: ezekkel kellene a magyar kormánynak első helyen foglalkozni, és a legfőbb prbléma nem az alkotmányozás.

Arról is beszámolt, hogy a jövő héten Szegeden tanácskoznak, majd Győr és Budapest következik. Hozzátette: utána határozzák meg a további helyszíneket, hiszen ezt az eseménysorozatot nem másfél hónapra tervezték, hanem egészen december végéig folytatják.

A részországgyűlés után pedig kitelepülnek az érintett térség településeire, ahol megkérdezik a helyieket a véleményükről, álláspontjukról, akár a szocialista párt, akár a kormányzati politika, vagy döntések kapcsán, így például Kazincbarcikán három helyen – a megyében pedig összesen 21 helyszínen – várják a véleményeket, a lakosokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik