Belföld

Tologatják a fideszes duplázók aktáit

Az ügyészség a feljelentéskiegészítés határidejét újabb 15 nappal meghosszabbította.

Bár a napokban lejárt a feljelentés-kiegészítés 15 napos határideje, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) még nem döntött arról, elrendeli-e a nyomozást a dupla költségtérítésük jogsértő felvételéről elhíresült fideszes képviselők ügyében – írja a Népszava.

Fazekas Géza szóvivő a lapnak azt mondta: az ügyészség a feljelentéskiegészítés határidejét újabb 15 nappal meghosszabbította, ennek letelte után már érdemi döntést kell hozni a feljelentésről. Az ügyészségnek azt kell mérlegelnie, indítson-e eljárást Zsiga Marcell miskolci alpolgármester és Papcsák Ferenc (a képen) zuglói polgármester duplán felvett költségtérítése miatt.

Molnár Csaba MSZP-s képviselő márciusban a legfőbb ügyészhez intézett írásbeli kérdését Polt Péter továbbította a KNyF-hez, mert azt feljelentésként értékelte. Papcsák és Zsiga ügye óta a két helyről felvett juttatással több frakciótársuk is “lebukott”. Szakemberek szerint a nyomozást meg kellene indítani, hiszen a gyanú fennáll, bár az eljárás kimenetele a szándékosság bizonyíthatóságán múlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik