Belföld

A rendőrség lefoglalta Schmuckék ajánlószelvényeit

Lefoglalta a rendőrség a VI. kerületi választási irodától azokat az egymással gyanúsan egyező választási ajánlásokat, amelyet a Fidesz-KDNP és a Schmuck Andor vezette Szociáldemokraták adtak le – írja a Népszabadság.

Az adatok azonossága listaszerű másolásra, illetve a lista egyes elemeinek másolására utal – derül ki a Népszabadság birtokába került feljelentésből, amely szerint az adatok hol megegyező, hol eltérő sorrendben bukkantak fel a két párt ajánlóívein. Az is előfordult, hogy a Szociáldemokraták aláírásgyűjtő ívein az egy háztartásban élők nem egymást követően szerepelnek, hanem beékelődik közéjük egy vagy több idegen ajánló, ami a lakásról lakásra járó aktivisták miatt nem életszerű. De voltak más furcsaságok is, például a Lázár utca páros oldaláról csak az egyik, páratlan oldaláról csak a másik párt gyűjtött aláírásokat.

A feljelentés szerint az aláírások összevetése azt mutatja, hogy a mindkét pártot támogató ajánlók szignója a két különböző íven eltérő, ami egyértelműen másolásra utal.

A választáson az is kiderült, hogy a Szociáldemokraták sokkal több ajánlást gyűjtöttek össze, mint ahányan végül a pártra szavaztak. Polgármesterjelöltjük például hiába szedett össze háromszáz aláírást, végül csak 102 szavazatot kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik