Belföld

Hatalmas ünnepségek Magyarországon Kim Ir Szen születésnapjának tiszteletére

Thürmer Gyula (Thürmer Gyula)
Thürmer Gyula (Thürmer Gyula)

Már ha lehet hinni az Észak-Koreai Központi Hírügynökség tudósításának. Thürmer Gyula múltkor tőlünk tudta meg, hogy Kim Dzsong Un tiszteletére szervez ünnepségsorozatot.

Az ázsiai diktatúra hírszolgálata arról számolt be, hogy akkora ünneplés van Magyarországon a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság alapítójának 103. születésnapja alkalmából, hogy bizottság is alakult ennek tiszteletére – szúrta ki a 444.

A tudósítás szerint az ünnepséget előkészítő bizottság március 24-én alakult Budapesten, elnöke pedig ki más is lehetne, mint Thürmer Gyula, a Munkáspárt vezetője. A bizottság az ünnep időszakát március 24. és április 17. közé tűzte ki, ezalatt Budapesten és országszerte megemlékeznek a Nagy Vezér dicső pályafutásáról és halhatatlan hőstetteiről.

Némi szépséghibája a történetnek, hogy Észak-Koreában két hónappal ezelőtt arról közöltek hírt, hogy Thürmer Gyula a Kim Dzsong Il születésnapja alkalmából tartandó megemlékezések szervezésére hozott létre bizottságot. Akkor felhívtuk Thürmert, de tőlünk hallott először erről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik