Belföld

Járókelő buktatta le tilosba tévedő pártelnököt

Szigetvári Viktor (szigetvári viktor)
Szigetvári Viktor (szigetvári viktor)

A politikus elismerte, hogy hibázott. Elnézést kért, vállalja az esetleges következményeket – írja a Blikk.

A lap olvasó-riportere fotózta le Szigetvári Viktort, aki egy játszótér mellett cigizett. Az Együtt elnöke rögtön elismerte, hogy hibázott. Emlékezett az esetre, mivel csak néha-néha dohányzik. Éppen Esterházy Péter születésnapi köszöntésére tartott, amikor leült pár percre. Nem az elkerített játszótérre ment be, a Károlyi-kert egyik padján megpihenve gyújtott rá. Nem tudta, hogy az egész park területén tilos a dohányzás.

A politikus elnézést kért és vállalja az esetleges következményeket.  Szerinte gyerekek nem voltak a közelében és nem is szóltak neki, hogy tilos dolgot művel. A Blikk emlékeztet rá, hogy a Károlyi-kertben két elkerített játszótér van, Szigetvári tényleg nem ezekben füstölgött, hanem egy homokozó melletti padon a parkban, de a politikus figyelmetlen volt, mert a park egész területén tilos a dohányzás, amire a bejáratoknál tábla hívja fel a figyelmet.

A nemdohányzók védelméről szóló törvény alapján 20 ezer és 50 ezer forint közötti összegre bírságolhatta volna meg Szigetvárit egy arra járó közterület-fenntartó. Helyszíni befizetés esetén csak 30 ezer forint a büntetés plafonja. A Blikk még a Károlyi-kert parkőrével is beszélt, aki nem látta a szóban forgó esetet. Azt viszont hangsúlyozta, ő nem büntethet, csupán rászólhat a szabálytalankodóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik