Belföld

Takarítónőre támadhatott a megvert rákos férfi

Nyugatinál összevert férfi (összevert férfi,)
Nyugatinál összevert férfi (összevert férfi,)

A Nyugati pályaudvar biztonsági őrei brutálisan megvertek egy rákos férfit, mert hajléktalannak hitték, az őrök ügyvédje szerint azonban nem minden úgy történt, ahogy eddig hittük.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a MÁV biztonsági őrei összevertek egy rákos férfit, mert hajléktalannak nézték. A Tv2-nek a férfi azt mondta, kirúgták a fogát is, pedig ő csak a szüleihez szeretett volna utazni.

Később a négy biztonsági őr feladta magát a rendőrségen, a MÁV elismerte, hogy négy biztonsági őre, akik alvállalkozóként dolgoztak, megvert egy férfit. A megvert férfi pedig állítja, még csak meg sem kereste senki, hogy bocsánatot kérjenek tőle, ő viszont egymillió forint kártérítést kér a MÁV-tól.

Halálra rémült a takarítónő

Mándi Sándor, a négy őr védője a Népszabadságnak most újabb részletekkel állt elő az üggyel kapcsolatban. Részben elismerte védencei felelősségét, de állítja, a sértettnek, illetve a sértett segítségére siető másik megvert férfinak és a négy őrnek nem ez volt az első találkozása a pályaudvaron, már korábban is ismerték egymást. „Nem először kapták már el őket, hogy indulásra előkészített, kitakarított vasúti kocsikban csöveztek” – mondta az ügyvéd.

A megvert férfi
Kép: Tv2

Mándi azt elismerte, hogy a biztonságiak eljárása „nem volt túl szakszerű”, de védencei állítják, „a két hajléktalan” ellenállt az intézkedésnek, amikor el akarták távolítani őket a vasúti kocsikból, „közben alpári stílusban szidalmazták őket, és megpróbálták erővel kiszabadítani magukat a kezeik közül”.

A rendőrség elengedte őket

Az ügyvéd szerint mindez persze nem mentség a verésre, azonban szerinte védencei ütései és rúgásai nem voltak olyan erejűek, amelyek ekkora sérüléseket okozhattak volna. A pályaudvar biztonsági kameráinak felvételeit a rendőrség megnézte, utána azonban elengedték a négy őrt, ami „igazolni látszik a gyanúsítottak állítását, miszerint nem minden úgy történt, ahogy a sértettek elmondták”.

A pályaudvari felvételek azt is bizonyítják Mándi szerint, hogy a két férfi, már az őrök jelenlétében a takarítónőre támadt. Ügyvédjük szerint a négy őrt azóta többször is életveszélyesen megfenyegették, családjukat is zaklatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik