Belföld

Vasárnap benéz hozzánk a nyár

napszemüveg (napsütés, )
napszemüveg (napsütés, )

Lesznek ugyan heves zivatarok, de a csúcshőmérséklet több helyen 30 fok közelében alakul majd.

Éjszaka nyugat felől fokozatosan vékonyodik, csökken a felhőzet, de helyenként még eső, zápor, néhol zivatar is várható. Vasárnap északkeleten eleinte még több lesz a felhő, majd fokozatosan kitisztul az ég, és több órára kisüt a nap. Északkeleten szórványosan, másutt néhol valószínű zápor, zivatar. A nyugati, délnyugati szél vasárnap többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A várható heves esőzések miatt a meteorológiai szolgálat narancssárga figyelmeztetést adott Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 24, 30 fok között várható.

Hétfőn délelőtt még csak északnyugaton lesz erős felhőképződés, másutt napos időre számíthatunk. Később a délkeleti országrész kivételével mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet. Egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. A szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 14, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 21, 25, másutt 26, 31 fok között alakul.

Kedden a nap első felében borongós, esős időre van kilátás, majd csökken a felhőzet. A hőmérséklet a legmelegebb órákban is csak 16-22 fok között alakul.

A folytatás fokozatos melegedést, de továbbra is sok csapadékot tartogat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik