Belföld

Fokozott rendőri ellenőrzés holnap éjfélig

keszenleti-rendorseg(960x640)(2).jpg (készenléti rendőrség)
keszenleti-rendorseg(960x640)(2).jpg (készenléti rendőrség)

Országszerte megemlékezéseket tartanak a forradalom és szabadságharc évfordulóján.

Országszerte megemlékezéseket tartanak kedden az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján. Az Országház előtti Kossuth Lajos téren Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót. A nemzeti ünnep alkalmából tíz órakor megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt az Országház.

Közben fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest teljes területére Tóth Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya. A kiadott közlemény szerint az intézkedés hétfőn 0 órától szerda éjfélig érvényes. Az ellenőrzés célja a jogsértő tevékenységek megelőzése, visszaszorítása, felderítése, az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének javítása.

Mint korábban megírtuk, több tüntetés is lesz október 23-án, Budapesten. Valószínűleg több tízezren vonulnak majd a különböző rendezvényeken. A kormány támogatói a Margit hídon át mennek a Kossuth térre, a Szolidaritás hívei a Lánchídon át csatlakoznak a Milla tüntetőihez, a Jobbik szimpatizánsai pedig a Deák térről a Magyar Rádióhoz vonulnak.

Csaknem az egész belvárosban korlátozzák a forgalmat. A megemlékezések, tüntetések miatt több hidat, utat lezárnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik