Belföld

Kerülje el a belvárost, aki nem ünnepel, tüntet

Forgalomkorlatozas(210x140)(1).jpg (forgalomkorlátozás)
Forgalomkorlatozas(210x140)(1).jpg (forgalomkorlátozás)

Csaknem az egész belvárosban korlátozzák a forgalmat. A megemlékezések, tüntetések miatt több hidat, utat lezárnak.

A legtöbb korlátozás a belvárosban lesz. A központi állami ünnepségek miatt egész nap lezárják a Kossuth teret, a Fővárosi Önkormányzat megemlékezése miatt délelőtt a Magyar Rádió környékét.

Délután a Békemenet miatt időszakos forgalomkorlátozások lesznek a Széna tér- Margit körút – Margit híd – Szent István Körút – Nyugati tér – Bajcsy Zsilinszky út – Alkotmány utca – Kossuth tér útvonalon. A Szolidaritás Mozgalom vonulása miatt a Clark Ádám téren, a Lánchídon és a pesti alsó rakparton lesznek korlátozások. A Milla-tüntetés miatt az Erzsébet hidat, a Szabad sajtó utat és a Kossuth Lajos utcát, a Jobbik-nagygyűlés miatt pedig a Deák tér környékét zárják le az autósok elől.

A rendőrség a tilosban parkoló autókat elszállíttatja. A rendőrség honlapján lehet arról tájékozódni, milyen elkerülő útvonalakat ajánlanak a hatóságok.

Jelentősen változik a tömegközlekedés rendje is. A Budapesti Közlekedési Központ azt javasolja, hogy aki nem egy-egy rendezvényre megy, az kerülje el a belvárost. A pesti oldalon a Hungária körút – Róbert Károly körút – Könyves Kálmán körút – Rákóczi híd útvonalon el lehet kerülni a torlódásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik